Quotes

 

Basisschool

Wat vond je van de KIK en wat heb je geleerd?

‘Je wordt er sterk van. En vrolijk!’

‘Veel! En ik ben minder verlegen.”

‘Ik vond het erg leuk, omdat ik veel geleerd heb en omdat ik het gezellig vond met de koekjes en zo.’

 

‘Hoe je je moet gedragen als je nieuw bent en hoe je moet doen als de pesters pesten’

‘Ik vind het leuk want we doen een heleboel grappige oefeningen’

“Dat je meer voor je zelf opkomt. Ik durf nu meer dingen te zeggen in de klas.

 

‘Dat de cursus zo kort is, is wel erg jammer.’

 Ik denk dat ik het makkelijker ga vinden om dingen te zeggen. Zoals in de klas. ‘

‘Minder snel schamen en jezelf beter presenteren.’

 

‘Leuk, ik kan er wel wat van leren!’

‘Dat ik minder snel huil en zelfverzekerder ben geworden.’

 

 

Quotes  van ouders

‘Zij komt veel meer voor zichzelf op en is daardoor een stuk zelfverzekerder geworden. Ze weet nu veel meer wat ze zelf wel en niet wil en laat dat nu ook duidelijk merken naar anderen toe; niet alleen naar haar familie, maar ook naar niet familieleden zoals haar vriendinnen. Concreet: bijvoorbeeld niet elke middag komen er meer vriendinnetjes spelen. Vaak was het spelen een idee van de ander en had zij er niet altijd zin in. Nu durft ze dat dus te zeggen.’

 

‘De vorige leerkrachten vonden haar altijd erg verlegen in de klas. Daarom heb ik haar op de KIK cursus gedaan. Bij het oudergesprek vertelde haar nieuwe juf dat zij haar niet verlegen vindt; dat is een overwinning! ‘

 

‘Mijn kind vindt de KIK-training heel erg leuk. Ik heb hem maar weinig keren zo enthousiast gezien. Na de eerste les vertelde hij spontaan over de eerste cursus (over school hoor ik nooit iets) en zelfs meerdere volzinnen!’

 

‘ Inmiddels plaagt hij zijn zusje dat hij wel op de KIK zit en zij niet!’

 

‘Zij is alleen maar blij en enthousiast als ze naar de KIK gaat!

 

‘Hij is zich wat bewuster van zichzelf geworden, kijkt je meer aan tijdens het praten en praat duidelijker. We kunnen hem nu ook makkelijker corrigeren. Alles bij elkaar is hij wat zelfverzekerder geworden.’

 

‘ Mijn kind is enthousiast, hij gaat er met plezier heen. Hij is nu al iets zekerder geworden. Hij gebruikt de ademhalingsoefeningen om te ontspannen.’

 

‘Zij vertelt elke keer uitvoerig wat ze gedaan heeft (uit zichzelf!) zij komt opgewekt terug van de KIK-training.’

“Wij oefenen tussendoor bij het naar bed gaan bijvoorbeeld. Ook oefent ze ook uit zichzelf. De oefeningen komen in haar op tijdens de dagelijkse dingen die ze doet.’

 

‘Ze vindt de cursus heel erg leuk. Haar juf zegt dat ze veel meer durft in de klas. Ze praat nog wel te zacht. Ik laat haar daarom graag meedoen aan de volgende ronde.’

 

‘Ze komt er heel blij vandaan. Ik heb het idee dat ze zichzelf leuker vindt.’

 

‘Ze vindt de KIK-training heel leuk en erg ontspannend. Ze vindt de spelletjes en oefeningen leuk en grappig. Ze oefent een paar keer per week met iemand uit het gezin.’

 

 

Quotes Voortgezet Onderwijs

-Docent/stage-coordinator te Voorburg, 41 jaar:

“Offerhaus Communicatie heeft voor onze derde klassers (mavo, havo en vwo) een sollicitatietraining gegeven. In het voortraject had het bureau spannende ideeën over hoe we de training konden vormgeven, waarbij wij als school ook onze eigen wensen konden inbrengen. Deze samenwerking was voor ons enorm inspirerend. Met elkaar zijn we tot een invulling gekomen die past bij onze school en waarin de leerlingen aangespoord werden over zichzelf na te denken. De leerlingen kunnen nu hun eerste echte sollicitatiegesprek dankzij waardevolle tips vol zelfvertrouwen tegemoet zien.”

 

-Lin, 14 jaar:

“Ik had een sollicitatietraining bij mij op school. Dit was de eerste keer dat ik solliciteerde en ik was een beetje gespannen. De spanning was meteen verdwenen door de zeer vriendelijke ontvangst van de dames. De tijd vloog voorbij, want na een paar vragen en nuttige tips stond ik weer buiten. Het was een handig, maar ook een vooral leuk gesprek.”

 

-Bram, 14 jaar:

“Ik vond de dag erg leuk en ik heb er veel van geleerd. Ik had verwacht dat het gesprek moeilijk zou worden, maar eigenlijk ging het wel goed. De vragen van het assessment waren interessant en leuk, sommige ook wel erg moeilijk! Ik heb geleerd dat je bij je sollicitatiegesprek spontaan over moet komen en dat je houding goed moet zijn.”

 

-Geertje, 14 jaar:

“De assessments waren best leuk. Ze zorgen er voor dat je goed wakker bent voor je het sollicitatiegesprek hebt. Dat was trouwens best leuk, er werden goede vragen gesteld die werden afgestemd op mijn antwoorden. Bovendien was iedereen erg aardig, hierdoor was ik niet zo zenuwachtig. Ik heb geleerd hoe ik het duidelijk kan spreken en wat er in een sollicitatiegesprek van je wordt verwacht.”

 

-Casper, 14 jaar:

“Ik vond het erg leuk dat er opeens een randomvraag kwam. Ik heb geleerd dat je altijd rechtop moet zitten en de ander moet aankijken. Ik voelde me erg prettig bij de dames van het gesprek. Een goede tip die ik kreeg is: ‘Kijk mensen aan als je ze een hand geeft.'”

 

-Irene, 14 jaar:

“Ik heb als tip gekregen dat ik meer moest lachen.”

 

-Bastiaan, 15 jaar:

“Ik heb geleerd dat het bij een sollicitatie belangrijk is om de juiste houding te hebben en om mijzelf goed te verkopen. En o ja, ik moest mijn handen boven de tafel houden.”

 

-Yante, 15 jaar:

“Voor het gesprek was iedereen erg zenuwachtig, maar zodra je het lokaal binnen was, stelden de twee mensen je erg op je gemak. Er werden vragen gesteld die eigenlijk niet voor je functie waren (wat voor auto/mobiel wil je?). Wat erg handig was, waren de tips aan het eind van het gesprek, daar kan je in de toekomst wat mee. Het was een leuke ervaring.”

 

-Emma, 14 jaar:

“Ik was wel zenuwachtig en kwam niet zo goed uit m’n woorden, maar het was heel leerzaam om te doen. De tips die ik voor de volgende keer heb gekregen zijn:

je moet je goed voorbereiden voor een gesprek, zodat je goed weet wat je wilt zeggen;

ademhalingsoefeningen om rustig te blijven.

Voor de rest was het zeker een leuke en leerzame ervaring.”

 

-Bianca, 15 jaar:

(…) “Ik vond het wel handig en leuk om een keer te hebben meegemaakt. Nu weet ik een beetje wat ik van zo’n sollicitatiegesprek kan verwachten.”

 

-Mikayla, 14 jaar:

“Ik vond het een erg leuke en leerzame ervaring. Ik was heel nerveus voor het gesprek, maar toen ik er eenmaal zat, liep het gesprek heel vlot. Aan het einde heb ik nog als tip gekregen om wat rechter op te zitten, maar voor de rest zeiden ze dat ik het goed deed en leuk glimlachte. Het was dus minder eng dan ik had verwacht en de vrouwen die ons interviewden, waren aardig en behulpzaam. Het is een goede ervaring voor leerlingen van onze leeftijd en ik zou het zeker aanbevelen aan andere scholen.”

 

-Celine, 15 jaar:

(..)” het was fijn dat ze je op je gemak stelden. Ook het geven van tips na afloop vond ik prettig. Zo zeiden ze tegen mij dat ik een goede houding had, maar dat ik wat zelfverzekerder mag zijn en mijn handen wat meer moet ontspannen. Ik ga hier zeker aan werken. Het is een zeer aan te bevelen training.”

 

-Elin, 14 jaar:

“Ik vond het leuk om “in het klein” een keer te ervaren hoe een sollicitatiegesprek gaat. Ik had verwacht dat ze moeilijkere vragen gingen stellen, maar het viel allemaal best mee. Ik heb van deze training geleerd dat je je niet te druk moet maken. Het zijn ook maar mensen die je interviewen! Ik kreeg ook nuttige tips waar ik volgende keer beter op zal letten.”