KIK-dit ben ik!

De groepstraining ‘KIK-dit ben ik’ is een Sociale Vaardigheden, Communicatie en Expressie-training, met hiervoor speciaal ontwikkelde spellen en oefeningen. De KIK-training bestaat al ruim 10 jaar. Kinderen en hun ouders/verzorgers, leerkrachten en IB’ers zijn positief over de KIK-training. Zie quotes en foto’s, voor een impressie.

 

De KIK-training is er om kinderen en jongeren te leren hoe leuk het is om goed te communiceren en jezelf te presenteren. Hoe je een fijne gesprekspartner kunt zijn, een goede luisteraar en iemand die bijdraagt aan een prettige sfeer, met ruimte voor jezelf en de ander. Dat is iets waar kinderen de rest van hun leven veel plezier van kunnen hebben.

Lees Meer

Door de jaren heen is gebleken dat de KIK een leuke, waardevolle en leerzame aanvulling betekent voor alle kinderen. Het is nu eenmaal van belang hoe je je presenteert, hoe je communiceert en dat je sociaal vaardig bent. Communicatie en presentatie zijn succesfactoren voor de toekomst en daar kun je het beste handigheid in krijgen als je jong bent. Ook fijn als je spreekbeurten en boekbesprekingen moet houden en dit best spannend vindt.

 

Bovendien biedt de KIK een extra steuntje in de rug. Gewoon omdat het zoveel fijner is wanneer je lekker(der) in je vel zit.

 

En als je lekkerder in je vel zit, dan kom je ook beter uit de verf.

 

De KIK heeft tot doel kinderen beter uit de verf te laten komen. In een ongedwongen sfeer leren de kinderen spelenderwijs en krijgen ze tips. Aan de hand van toneel, spelletjes en allerlei oefeningen, ontspannen de kinderen zich en leren ze op een positieve manier met elkaar om te gaan.

 

Ze krijgen meer inzicht, durf en zelfvertrouwen. Zodat ze evenwichtiger in het leven staan en op een positieve manier durven te laten zien en horen wie ze zijn en wat ze kunnen.

 

Kortom, een vrolijke aanrader voor alle kinderen!

 

Er wordt contact gehouden met ouders/verzorgers, en in overleg ook met IB’er, docent/(sport)leerkracht, zodat er kan worden samengewerkt bij de begeleiding van het kind.

 

U kunt ons uiteraard mailen (info@kikditbenik.nl) of bellen als u nog vragen heeft. (Ariane Offerhaus: 06-21275508)

 

KIK dit ben ik – Voor de basisschool

KIK – Op naar de Brugklas

KIK dit ben ik – Voor het Voorgezet Onderwijs